BODROG BORMŰHELY SZAMORODNI 2020
Farkas Krisztián és Hajdú János a Bodrogkisfalud és Tállya környéki legjobb dűlőkben, organikus szemlélettel, 10 hektáros birtokon gazdálkodnak. Ez a 110 gr / l cukorral bíró, mézes, körtés, aszalt gyümölcsös, elegáns hordófűszeres jegyeket mutató és szép savakkal bíró természetes édes bor igazi élményszámba megy! |
|
Termelő: | Bodrog Borműhely |
Elérhetőség: | Raktáron |
Várható szállítás: | 2024. december 17. |
Borkészítés: Az október közepén szedett, erősen töppedt, részben aszús furmint fürtöket bogyózást követően 24 óráig áztattuk, csömöszöltük, majd egy lassú alacsony nyomású több körös préseléssel a mustot elválasztottuk. A sűrű, magas cukor tartalmú must ülepítés után hordóba került ahol erjedésben lévő borra segítettük az erjedés dinamikus megindulását. Február elejére érte el a bor a kb 10% alkohol tartalmat ekkor hűtéssel és szűréssel megállítottuk a bor erjedését, majd a bor vissza került hordókba, további 12 hónapra.